• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Behoefte aan een mensgerichte manager

Werknemers vinden begrip en werksfeer belangrijker dan salaris. En meer dan de helft verlangt naar een mensgerichte managementstijl, waarbij solidariteit en ontwikkeling centraal staan. Ondertussen sturen ondernemers op competenties en resultaat...

Verwachtingen

De gootste spagaat als het gaat om verwachtingen tussen ondernemers en werknemers is de managementstijl.

Meer dan de helft van werknemers geeft aan het liefst te worden aangestuurd door een manager met een 'mensgerichte' managementstijl. In die arbeidsrelatie staan opnieuw waarden als solidariteit en ontwikkeling centraal, en is de manager meer inspirator dan een toezichthoudende opdrachtgever.

Welke leiderschapsstijl hanteer jij?

Slechts 13% van de werkgevers dicht zichzelf een dergelijke managementstijl toe. Het merendeel vindt zichzelf  'resultaatgericht' (34%), 'competentiegericht' (29%) of 'beheers/procesgericht' (17%).

Vanuit de wetenschap dat driekwart van de medewerkers de sfeer doorslaggevend vindt voor hun tevredenheid, lijkt hier toch wel de grootste winst te liggen!

Informatie

Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op met Nouvelle. Kijk ook eens op coaching van leidinggevenden en managers

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl