• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Door crisis meer vraag naar coachingdoor crisis meer vraag naar coaching

De vraag naar coaching binnen het bedrijfsleven is de afgelopen jaren sterk gestegen. Uit onderzoek blijkt dat deze trend zich de komende tijd zal voortzetten.

Cijfers

In de afgelopen 25 jaar nam het aantal coachtrajecten binnen het bedrijfsleven explosief toe. In recent onderzoek gaf 91% van de 4.000 respondenten aan liever een coachtraject voor hun persoonlijke ontwikkeling te willen, dan een training of opleidingstraject. De zelfbewuste en zelfreflecterende medewerker ontdekt het belang van persoonlijke ontwikkeling en de rol van coaching hierin.

Ook organisaties ervaren coaching als een belangrijk instrument om zich ten volle te ontplooien. Door gericht te investeren in persoonlijke ontwikkeling van medewerkers ontstaat er significant toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Crisis

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die ondanks tijden van crisis zijn blijven investeren in de persoonlijke groei en ontwikkeling van medewerkers, het meest overeind zijn gebleven. Organisaties die daarentegen weinig doen aan kennis, ontwikkeling en innovatievevermogen lopen achter op hun concurrenten en dreigen hiermee de concurrentieslag te verliezen.

In veel bedrijven is momenteel een zoektocht gaande om het totaalplaatje van visie, strategie, structuur, cultuur en leiderschap rond te krijgen. De coach heeft in deze zoektocht een steeds belangrijkere rol gekregen.

Informatie

Wil je meer informatie over coaching? Of wil je een vrijblijvend en oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op. 

Kijk ook eens op coaching

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl