• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Innovatie is teamwork

Bron: Universiteit van Tilburg

Innovatie komt binnen het bedrijfsleven doorgaans tot stand binnen teams. De manier waarop teamleden met elkaar omgaan speelt hierbij een belangrijke rol. Roger Leenders: 'De ontwikkeling van nieuwe producten is binnen bedrijven vaak teamwork'. Bedrijven geven aan teams opdracht om innovatief te zijn.

Maar weten hoe innovatief teams in een bedrijf kunnen zijn is ingewikkeld. Managers worden namelijk niet opgeleid om teams creatief te maken. Vraag aan een manager: 'Je geeft leiding aan vijftien mensen, benoem nu eens: Wie er met wie bevriend is? Wie er met wie samenwerkt bij de oplossing van problemen? Wie zoekt wie op voor steun? Dat weten ze niet. 

Een team wordt niet creatief als je daar een of twee mensen inzet die de lakens uitdelen. Zij gaan het proces domineren en dat is dodelijk voor creativiteit. 

'Egaliteit is wel belangrijk om innovatief te zijn, maar in Nederland hebben wij de neiging om praatclubjes op te richten en voortdurend over van alles en nog wat te praten. Ook dat is dodelijk voor creativiteit. Wij vinden al jaren structureel dat mensen die veel met elkaar praten veel minder creatief zijn'.

Informatie

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Of wil je een vrijblijvend en oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op.

Kijk ook eens op coaching voor leidinggevenden en managers en teamcoaching.
 

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl