• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

denkfouten

Angsten en belemmerende overtuigingen

door Renate Frazer, 5 oktober 2013

“Ik ben niet goed genoeg...”
”Ik ben het niet waard…”
”Ik moet perfect zijn…”
”Ik ben bang om te falen…”
”Ik ben bang voor verandering…”

Dit zijn enkele voorbeelden van belemmerende overtuigingen. Wanneer angsten, emotionele blokkades en belemmerende overtuigingen je leven beheersen dan ben je meer bezig met de problemen, die deze berg aan emotionele ellende veroorzaakt, dan met wat je wilt bereiken in je leven.
 

Onbewuste angsten en overtuigingen

Veel angsten en belemmerende overtuigingen zijn onbewust. Ze leven hun eigen leven en komen naar boven op die momenten dat jij ze juist niet kunt gebruiken. Het is dus zaak ze te herkennen en er iets mee te doen. Dan pas kun je het leven leiden zoals jij dat wilt.
Naast belemmerende overtuigingen zijn er natuurlijk ook overtuigingen die je dienen in de vorm van positieve en bekrachtigende overtuigingen. Deze wil je natuurlijk behouden. 

Welke angsten en overtuigingen beheersen jouw leven?

Ga na welke angsten en overtuigingen jij hebt en welke voor jou de meest negatieve lading hebben – de overtuigingen waarvan je voelt dat die jouw leven belemmeren en beheersen. Ga ook na welke overtuigingen van positieve invloed zijn.

Training en coaching

Nouvelle kan jou helpen om je angsten en overtuigingen om te buigen naar positieve overtuigingen. Voor een vrijblijvend gesprek kun je contact met ons opnemen. Daarna kunnen we gericht aan de slag middels een traject gericht op Persoonlijke coaching. Leidinggevenden kunnen een persoonlijk ontwikkeltraject volgen: coaching van leidinggevenden en managers.
 

Informatie

Wil je een vrijblijvend en oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op. Zie ook onze overige publicaties of een totaaloverzicht van al onze diensten op het terrein van coaching en HR advies.

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl