• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Pesten

Ik word gepest
 

“Elke dag staan ze me op te wachten. Dan wil ik wegrijden en gaan ze met z’n allen voor m’n fiets staan. Ze dreigen ook dat ik niet naar de leraar mag gaan enzo. Ik ben bang en weet echt niet meer wat ik moet doen.”

Super rot natuurlijk, wanneer ze jou telkens moeten hebben! Het kan je een benauwd gevoel geven. Misschien durf je er ook wel met niemand over te praten.

“Op Facebook doen een paar meisjes uit m’n klas de hele tijd onwijs irritant. Ze sturen berichtjes dat ze me gaan opwachten en in elkaar gaan slaan. Ik zeg telkens dat ze moeten kappen, maar ze houden niet op.”

Er wordt vaak gepest via internet. Bijvoorbeeld via chat, Facebook of e-mail. Onwijs vervelend natuurlijk als je daar het slachtoffer van bent.
 

Goed om te weten:
 

Het is niet jouw schuld dat je pest wordt

Dat je wordt gepest is zeker niet jouw schuld. Het is de schuld van die pesters die niet snappen hoe kinderachtig ze zijn! Ze zoeken een zondebok en jij hebt de pech dat jij dat bent. Maar het ligt in ieder geval niet aan jou!

Werk aan je zelfvertrouwen

Als jij je sterk opstelt, dan word je ook zelfverzekerder. Kijk de pester aan en laat niet merken dat je bang bent. Zet je voeten stevig op de grond en hou je rug recht. Ook sporten kan je meer zelfvertrouwen geven.

Negeer digitaal pesten via internet

Als ze je via het internet pesten, kun je er het beste geen aandacht aan geven. Gewoon niet reageren dus. Dan is de lol er voor de pesters snel af. Weet je, vaak schrijven ze maar wat. Neem het dus niet al te serieus.

Praat met anderen over het pesten

Het kan soms opluchten om er met anderen over te praten als je gepest wordt. Bijvoorbeeld met je ouders, je mentor of met een goede vriend die je kunt vertrouwen.

Trek aan de bel

Wil je ergens over praten? Heb je een vraag? Wil je gewoon even kletsen? Je kunt het contactformulier invullen, of bellen (06 38 95 24 81), of mailen met Nouvelle info@nouvellecoaching.nl . Kijk ook op coaching van jongeren gericht op assertiviteit en op het artikel hoe kan ik weerbaar worden?
 

 

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl