• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

 Miscommunicatie                 

Miscommunicatie en ruis

door Renate Frazer, 18 oktober 2013

Ieder mens is anders

Mensen verschillen van elkaar. Gelukkig maar anders zou het veel minder kleurrijk en dynamisch zijn in ons dagelijks leven. Bij sommige mensen voel je je direct op je gemak, met anderen is het juist of je op verschillende golflente communiceert. Je begrijpt elkaar simpelweg niet, omdat de ander zo anders denkt en doet dan jijzelf.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Hun persoonlijke waarden hoeven niet dezelfde te zijn als die van jou en ze hebben vaak andere interesses. Bovendien is het menseigen om te interpreteren vanuit ons eigen perspectief, met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en hierdoor ontstaat ruis en miscommunicatie.

Welke stijl hebben jouw medewerkers?

Als je hier inzicht in krijgt dan kun je je medewerkers beter begrijpen, en dus ook beter motiveren. Hun betrokkenheid zal groter worden, als je kunt aansluiten op de behoeften van de ander.

Welke leiderschapsstijl hanteer jezelf?

Belangrijk hierbij is om eerst inzicht in te krijgen in jezelf als manager of leidinggevende. Wat zijn jouw behoeften? Welke waarden vind jij belangrijk? Waar liggen jouw interesses, kwaliteiten en talenten? Dit bepaalt jouw manier van leidinggeven en dus ook de manier waarop jij het beste je medewerkers kunt aansturen.

Training en coaching

Wil je ook meer uit je team halen, of wil je als leidinggevende tijd vrijmaken voor coaching en training? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Nouvelle biedt maatwerk. Daarom start een coachingstraject altijd met een intake waarbij we inventariseren wat er nodig is tijdens het traject. Na de inventarisatie gaan wij gericht aan de slag.

Hier vind je meer informatie over de verschillende trajecten bij Nouvelle: Persoonlijke coaching, teamcoach, loopbaanbegeleiding en coaching van leidinggevenden en managers. Zie ook onze overige publicaties of een totaaloverzicht van al onze diensten op het terrein van coaching en HR advies.


 

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl