• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

studiekeuze

Studiekeuze stress

door Renate Frazer, 17 oktober 2013

Honderden opties zijn er om te kiezen. Gek word je ervan. Maar toch moet je een keer een keuze maken. Alleen... hoe weet je nu welke opleiding bij jou past? En wat als je nog totaal geen idee hebt, hoe kies je dan?

Drijfveren, interesses en kwaliteit

1. Om te beginnen ga je zoeken naar je drijfveren, interesses en kwaliteiten. Dat is zeker niet makkelijk, maar wel essentieel. Stel, je houdt van chillen met vrienden, omdat je er een kei in bent om een groep bij elkaar te houden of kun je bijvoorbeeld goed conflicten oplossen?

2. Praat over je twijfels. Deel je gedachten over hoe jij je toekomst ziet, met je ouders en met mensen in je omgeving. Het kan zijn dat je van je ouders niet direct een advies ontvangt, of blijf je toch twijfelen? Neem dan contact op met Nouvelle, wij gaan dan samen op zoek naar je drijfveren.

3. Begin alleen met een studie als je echt gemotiveerd bent. Zomaar iets kiezen, is af te raden. Je kunt je beter nog een jaartje oriënteren op verschillende studies. Het is belangrijk dat je je diepste verlangen gaat accepteren. Zo wordt het kiezen een gemakkelijker. En neem vervolgens de verantwoordelijkheid voor je keuze.

4. Wees tevreden met jezelf. Aanvaard wie je bent. Vanuit die gedachte kom je sneller tot antwoorden. Kom erachter: wie je bent, wat je drijft, welke verlangens je hebt. Dit zonder de druk van je ouders, je omgeving en de maatschappij. Vanuit die positie kies je bewust voor de studie van je leven.

Workshop en begeleiding

Nouvelle geeft individuele begeleiding en workshops om je te helpen met je studiekeuze. Wij begeleiden scholieren die niet weten wat ze willen. Kun je wel wat persoonlijke begeleiding gebruiken? Neem dan contact op met Nouvelle.

Kijk ook op loopbaanbegeleiding voor jongeren en scholieren en op welke opleiding en baan past het beste bij mij

Zie ook onze overige publicaties of een totaaloverzicht van al onze diensten op het terrein van coaching en HR advies.


 

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl