• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Judith: Mijn ouders zijn gescheiden

Als ouders scheiden heeft dat een grote impact op kinderen. Judith (14) vertelt haar verhaal:

"Mijn ouders gingen scheiden toen ik elf was. Ze hadden niet eens zo echt ruzie. Ze waren het wel vaak niet eens met elkaar. Het was dus best wel een schok en ik zat er heel erg mee. Mijn vader ging ergens anders wonen, mijn zusje en ik bleven bij mijn moeder. Ieder weekend gingen we een avond, nacht en dag naar mijn vader en soms op woensdagmiddag. Eerst ging dat nog best goed, ook al was het wel raar. Maar toen begon mijn vader steeds meer te mopperen op mijn moeder. Ze deed dit niet goed en dat niet goed. Dat was niet leuk. Mijn moeder was boos dat mijn vader ons te laat terug bracht en dat hij onze kleren niet waste, maar ons een zak met vuile was mee gaf. Als we dan door hem naar mijn moeder teruggebracht werden, maakten ze steeds meer ruzie. Eerst over mijn zuje en mij, toen over het huis, toen over de advocaat en uiteindelijk weer over mijn zusje en mij. Het was om gek van te worden. Het is nu nog steeds niet opgelost. Toen ik twaalf werd zei mijn moeder dat ik nu eindelijk mocht kiezen en dat het dan allemaal zou ophouden. Ik mocht mijn verhaal vertellen aan de rechter. Dat vond ik heel spannend. Maar het leverde niets op. Ik woon nog steeds bij mijn moeder en moet nog steeds naar mijn vader. Maar eigenlijk wil ik dat niet meer. Het is nergens meer gezellig. Ze luisteren niet naar wat ik wil."

"Ik word er gek van. Ik kan me niet meer concentreren op school. Ik ben ook een keer weggelopen. Mijn vader en moeder waren allebei wel geschrokken, maar daarna werden ze boos op elkaar."

KIESgecertificeerd KIES coach

Niet de scheiding van hun ouders is schadelijk voor kinderen, maar de voortdurende strijd, waarbij de ouders elkaar beschuldigen. Daardoor kampen kinderen met angst, verdriet, loyaliteitsconflicten en schuldgevoel. KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) is één van de organisaties die zich bezighoudt met preventie en opkomt voor de belangen van het kind. Het KIES programma is erkend door diverse instanties en de effecten van KIES zijn wetenschappelijk onderzocht en gevalideerd.

Meer informatie over KIES?

Neem dan contact op met Renate Frazer voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek. Renate Frazer is een gecertificeerd KIES-coach. Kijk ook eens op KIES-coaching, Kind niet langer de dupe en Strijd ouders maakt kind bang.

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl