• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Kind niet langer de dupekind niet langer de dupe

Jaarlijks beëindigen 70.000 stellen met minderjarige kinderen hun relatie. Eén op de vijf van deze scheidingen verloopt problematisch. Bijna de helft hiervan loopt uit op een 'vechtscheiding'. Kinderombudsman Marc Dullaert schat dat er 16.000 kinderen ernstig te lijden hebben onder een vechtscheiding. Dat zijn naar verhouding enkele honderden kinderen in Twente. De regering vindt dat ouders verantwoordelijk zijn voor een fatsoenlijk verloop van hun scheiding. Zij wil nu maatregelen nemen om problemen te voorkomen.

"Het belang van het kind moet voorop staan. Een echtscheiding is te vaak een ellenlange procedure, waarbij kinderen pas in het laatste stadium gehoord worden. De belangen van kinderen worden soms ronduit verkwanseld. Gelukkig kiezen steeds meer ouders voor een mediator."

KIESgecertificeerd KIES coach

Niet de scheiding van hun ouders is schadelijk voor kinderen, maar de voortdurende strijd, waarbij de ouders elkaar beschuldigen. Daardoor kampen kinderen met angst, verdriet, loyaliteitsconflicten en schuldgevoel. KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) is één van de organisaties die zich bezighoudt met preventie en opkomt voor de belangen van het kind. Het KIES programma is erkend door diverse instanties en de effecten van KIES zijn wetenschappelijk onderzocht en gevalideerd.

Meer informatie over KIES?

Neem dan contact op met Renate Frazer voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek. Renate Frazer is een gecertificeerd KIES-coach. Kijk ook eens op KIES-coaching, Judith: mijn ouders zijn gescheiden en Strijd ouders maakt kind bang.

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl