• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

assertiever worden

Waarom moet ik assertiever worden?

door Renate Frazer, 16 oktober 2013

Assertiever worden doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Wanneer je te weinig assertief bent, heb je de neiging om werk van anderen over te nemen. Je hebt er moeite mee om ‘nee’ te zeggen. Conflicten ga je zoveel mogelijk uit de weg. Dit kan je op een gegeven moment problemen opleveren.

Je krijgt je werk niet af en je loopt een verhoogt risico op het maken van fouten. Wanneer het eenmaal niet loopt zoals jij het in gedachten had, ga je bij jezelf te rade. Vaak is het dan te laat. Bovendien liggen overspannenheid en ziekteverzuim op de loer doordat je regelmatig te veel hooi op hun vork nemen.

Dit is de reden dat veel leidinggevenden hun werknemers op een assertiviteitstraining sturen. Ze krijgen er werknemers voor terug die weliswaar mondiger zijn, maak aan de andere kant werkt deze werknemer veel effectiever.

Training en coaching

Zou jij ook graag assertiever worden? Of ken je iemand die te weinig assertief is? Neem dan contact op met Nouvelle, voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.

Kijk voor meer informatie over onze trajecten op coaching gericht op assertiviteitPersoonlijke coaching en coaching van leidinggevenden en managers. Zie ook onze overige publicaties of een totaaloverzicht van al onze diensten op het terrein van coaching en HR advies.

 

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl