• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

kiezen

Waarom toont mijn medewerker weinig tot geen initiatief?

Medewerkers die onzeker zijn en/of moeilijk tot actie zijn aan te sporen en bij veranderingen altijd de hakken in het zand zetten, kunnen door coaching met relatief eenvoudige ingrepen, worden aangemoedigd om sneller actie te ondernemen.

Lichaamstaal

Alleen al door in een coachingstraject een situatie in gedachten te nemen waarin de medewerker meer initiatief moet tonen, kan hij/zij zo'n situatie voortaan vanuit een ander perspectief bekijken. Ook lichaamstaal draagt hieraan bij. Dit komt doordat lichamelijke en denkprocessen sterk met elkaar verbonden zijn. Door een open lichaamshouding aan te nemen, ja te knikken en vooruit te lopen, kan de medewerker worden aangemoedigd om meer risico's te nemen.
Een medewerker die juist altijd te hard van stapel loopt en te weinig nadenkt over de consequenties van zijn handelen, kan baat hebben bij oefeningen waarbij hij een afwerende lichaamshouding moet aannemen. Dit kan bijvoorbeeld door zijn handen van de tafel af te zetten, nee te schudden of een stap naar achteren te zetten.

Training en coaching Assertiviteit

Nouvelle kan uw medewerker helpen om assertiever te worden. Voor een vrijblijvend gesprek kunt je contact met ons opnemen. Na een inventarisatie, gaan we gericht aan de slag middels een traject gericht op Persoonlijke coaching. Kijk ook voor meer informatie over assertiviteit op coaching gericht op assertiviteit.

Informatie

Wilt u een vrijblijvend een oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op. Zie ook onze overige publicaties of een totaaloverzicht van al onze diensten op het terrein van coaching en HR advies.
 

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl