• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Hoe voorkom je een vechtscheiding?Hoe voorkom je een vechtscheiding

Op dit moment zijn kinderen vaak de dupe van het geruzie van hun ouders. Zou een verplicht ouderschapsplan bij de geboorte van een kind een oplossing zijn om een vechtscheiding te voorkomen?

Opvoedbelofte

Volgens mediator en advocaat Petra Slingenberg moet je ouders verplichten een plan op te stellen op het moment dat hun kind naar de basisschool gaat. In zo'n plan staat dan zwart op wit wat ouders eigenlijk van het ouderschap vinden en wat ze belangrijk vinden. Als je zo'n plan pas maakt als de relatie slecht gaat, dan is het volgens haar eigenlijk te laat.

Scheidingsonderzoeker Ed Spruijt vindt zo'n 'opvoedbelofte' een heel goed initiatief, maar wil het niet verplicht stellen. "Er zijn nu al zoveel verplichtingen, ik zou voorlopig even wachten met weer zo'n nieuw plan. Als je iets zou moeten verplichten, dan zou ik verplichte mediation instellen. Dat is het belangrijkst: dat ouders in gesprek blijven."

Meer over dit onderwerp?

Kijk ook eens op KIES-coaching, Aanpak vechtscheidingen, Kind niet langer de dupe, Judith: Mijn ouders zijn gescheiden en Strijd ouders maakt kind bang.

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl