• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Ik zie mijn vader weer

Een klein lachje kan er wel af. Natuurlijk zag hij het liever anders: gewoon als gezin weer samen in één huis. Gelukkig ziet hij zijn vader sinds kort weer regelmatig.

Rick: "Mijn ouders hadden de laatste tijd eigenlijk alleen maar ruzie. Mijn vader is toen weggegaan. Nu zijn ze echt gescheiden, het komt niet meer goed. Maar ze schreeuwen niet meer zo." Zijn vader haalt Rick en zijn twee jaar jongere broertje elke maand één weekend op om deze samen door te brengen. "Hij schreeuwt ook niet meer steeds tegen ons. We hebben de vorige keer lekker gevoetbald buiten."

Een kind wil helemaal niet kiezen...

Een kind waarvan het contact met één van de ouders blijvend verbroken is, krijgt vaak te kampen met schuldgevoelens, haatgevoelens, onzekerheid en een gemis aan identificatie. Dat leidt later tot moeilijkheden bij het opbouwen en vast kunnen houden van relaties en een moeizame omgang met de eigen kinderen. Als ouders uit elkaar gaan is het dus van belang dat de kinderen met beide contact kunnen blijven houden. Soms verloopt de communicatie die hiervoor nodig is moeizaam.

Effecten KIESgecertificeerd KIES coach

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen zich beter voelen en de scheiding beter begrijpen na deelname aan KIES. Een vader zei na afloop: "Ik ken mijn kind niet meer terug, ze vertelt me nu wat ze moeilijk vindt. De dingen zijn bespreekbaar. Daarvoor zei ze nooit iets."

Een belangrijke tip: bespreek geen volwassen dingen met kinderen, praat niet akelig over je ex en geef je kind de ruimte om van beide ouders te houden!

Informatie over KIES?

Neem contact op met Renate Frazer voor een vrijblijvend gesprek. Renate Frazer is een gecertificeerd KIES-coach. Kijk ook eens op KIES-coaching, Aanpak vechtscheidingen, Kind niet langer de dupe, Judith: Mijn ouders zijn gescheiden en Strijd ouders maakt kind bang.

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl