• Twitter
  • Facebook
  • Linkedin

Vechtscheiding, is een vorm van kindermishandelingvechtscheiding is een vorm van kindermishandeling

Kinderen betrekken bij een vechtscheiding, is een vorm van kindermishandeling. Is getekend: Marc Dullaert, Kinderombudsman.

Om die reden moet het aantal problematische scheidingen drastisch worden teruggebracht. Veel advocaten dringen zelfs aan op omgangsbegeleiding, mensen hebben er behoefte aan. Het doel is dat ex-partners weer onbegeleid met elkaar kunnen omgaan. Daar heeft een kind recht op. Een vechtscheiding is voor veel mensen een doemscenario, dat helaas nog wel te vaak voorkomt.

Naar schatting 16.000 kinderen hebben ernstige last van de scheiding van hun ouders. Jaarlijks komen daar 3.500 kinderen bij. Kinderombudsman Dullaert wil met zijn rapport ouders aanspreken op hun verantwoordelijkheid om hun kinderen te beschermen. "Het huidige systeem werkt escalatie in de hand en maakt eindeloos procederen mogelijk. Er is een perverse prikkel omdat advocaten per zitting betaald worden, waardoor het loont om juridische procedures te voeren, in plaats van met elkaar te praten."

Meer over dit onderwerp?

Kijk ook eens op KIES-coaching, Aanpak vechtscheidingen, Kind niet langer de dupe, Judith: Mijn ouders zijn gescheiden en Strijd ouders maakt kind bang.

Nouvelle Coaching en Personeelsadvies

Meestershof 8
7468 GN Enter

0638 95 24 81

info@nouvellecoaching.nl